שם:
טלפון:
דוא"ל:  *
הודעה:
ראות אלגוריתמים

פיתוח מוצר ובקרת איכות בייצור מוצרים באמצעות ראיה ממוחשבת ובדיקות אופטיות וויזואליות

הטכנולוגיה בעשור האחרון מהווה חלק בלתי נפרד מחיינו, החל מפלאפונים וכלה במכשור רפואי. ייצור המכשירים כמו גם הטכנולוגיה עצמה, משתפרים ומשתדרגים במטרה ליצור מערך ייצור אפקטיבי יותר וכמובן חסכוני.
ככל שהחלקים המרכיבים את המוצר, (עליהם ניתנה הדעת כבר בתחילת תהליך פיתוח מוצר), הופכים קטנים יותר ויותר כך על מערך הייצור להיות מכני ורובוטי ככולו.

עיצוב תעשייתי ובדיקות ויזואליות בראיה ממוחשבת

בניית מערך ייצור הינה פעולה לוגיסטית ארוכת זמן ודורשת המון כוח אדם כמו גם תכנון קפדני ויעיל, בדיקות חוזרות, בדיקות אופטיות ובקרת איכות של המוצר.
הוצאת האדם מהמערך לטובת מערכות מיחשוב לשם ביצוע בקרת איכות באמצעות ראיה ממוחשבת והכנסת מכונות אכן משפרת רבות את הייצור כמו גם את הביצועים וחוסכת זמן וכסף לכל המעורבים בהליך הייצור. כאמור, כיום מכונות יכולות לעשות כמעט הכל ללא מגע אדם. לדוגמה:  בדיקות אופטיות.

פיתוח מוצרים זעירים ובדיקות אופטיות

בדיקות אופטיות של תהליכים מורכבים כגון ייצור שבבים למחשבים וכדומה הנה פעולה כמעט בלתי אפשרית לעין רגילה. כמו כן להגיע למקומות השונים בתהליך הייצור בתוך המכונות עצמן כמעט ולא אפשרי לאדם. על כן יש להכניס מצלמה זעירה לתור מכונת הייצור, ומסריקת התמונות והגדלתן לגודל "אנושי" ניתן להסיק מסקנות ולהשליך לכלל הייצור. בדיקות אופטיות יכולות להיעשות במגוון רחב של מקומות וערוצים. ניתן לערוך בדיקה שכזאת כמעט בכל מקום ובכל עת ללא צורך של מגע אדם.

איך מתבצעת פעולת בדיקה אופטית ?

אופי ביצוע הפעולה - המחשב למעשה סורק את התמונה ומגדיל אותה ובכך ניתן לגלות "תקלות" ובעיות אחרות אשר יכולות להשפיע על הייצור. חברות רבות אשר מתעסקות בייצור טכנולוגיה ובעיקר טכנולוגיה הדורשת תשומת לב לפרטים הקטנים מוכרחות להשתמש בטכנולוגיה התומכת בבדיקה שכזאת ולכן בדיקות אופטיות הינן חיוניות לחברות אשר מייצרות ולחברות בעלות מערך ייצור של חלקים קטנים כגדולים אשר מצריכים דיוק רב בייצורן. דוגמה נוספת יכולה להיות חברות ייצור תרופות אשר כלל המערך בהן הנו סטרילי וללא מגע אדם אשר מצריך דיוק מקסימאלי ועבודה בסביבה סטרילית ומכאנית רובוטית לשם שמירה על סביבה נקייה.
 
עיבוד תמונה